2024’te Telefonunuzda Olması Gereken Seyahat Uygulamaları

2024’te Telefonunuzda Olması Gereken Seyahat Uygulamaları

Özellikle 2024’te tek başınıza seyahat etmek gibi bir hayaliniz varsa hem tatil öncesindeki planlama aşamasını hem de tatil sürecini kolaylaştıracak bazı uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Telefonunuzdaki bu uygulamalar sayesinde konaklama, ulaşım, mekan bulma gibi konularda yanıtsız kalmayacaksınız.

GOOGLE MAPS

Google Maps için de oldukça iyi bir seyahat arkadaşı diyebiliriz. İster yürüyün ister araba kullanın, uygulama sayesinde kolaylıkla en kısa rotayı planlayabiliyorsunuz. Çevrimdışı harita özelliği de gelmesiyle beraber internet çekmeyen yerlerde dahi rotanızı izlemeye devam edebilirsiniz.

TRIPADVISOR

Özellikle de ülke dışı bir yere gidiyorsanız nerede ne yenir ne içilir, mekanların giriş ücretleri ve hizmetleri hakkında aklınıza takılan çoğu şeyi yalnızca kullanıcıların yorumlayabildiği bir site olan TripAdvisor sayesinde çözüme ulaştırabilirsiniz.

ENUYGUN

Otel rezervasyonları, uçak bileti, araç kiralama ve otobüs bileti gibi birden fazla seyahat hizmeti sağlayan Enuygun yurtiçi ve yurtdışında sayısız firmanın tekliflerini sizin tercihleriniz ve filtrelemeniz doğrultusunda ayağınıza kadar getiriyor.

Özellikle mobil uygulamasını indirip üye olarak ilerlerseniz uygulamaya özel kampanya ve ayrıcalıklardan yararlanarak daha hesaplı bir tatil planı yapabilirsiniz. Öte yandan biletlerim sekmesinde bilet ve rezervasyonlarınız da saklanacağı için offline olsanız bile biletiniz de güvende ve yanınızda.

XE DÖVİZ

XE Dövizi uygulaması yine rotayı yurtdışına çevirecek olanlar için ideal ve hayat kurtarıcı bir uygulama. Özellikle de kurlar arasında hesaplama yaparken bütçe aşımı gibi kaygılara girmek istemiyorsanız oldukça işinize yarayabilir.

SÖZLÜK

Başka bir ülkeye, diline hakim olmadığınız bir yere yola çıkıyorsanız mutlaka gideceğiniz ülkenin sözlük uygulamalarını indirin. Çoğu offline da çalışan bu uygulamalar sayesinde iletişiminizi kolaylaştırıp günü kurtarabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  En İyi Kadın Kolye Önerileri

UBER

Bilhassa yurt dışına çıkacakların telefonunda mutlaka bulunması gereken bir uygulama UBER. Öyle ki taksi arama derdine, dil bariyerine takılma riskine girmeden hizmet alabilirsiniz. Üstelik bulunduğunuz yerin yerel taksilerinden daha hesaplı gelmesini sağlayacak indirim ve kampanyaları da bulunuyor.

RAIL PLANNER

Yine denizaşırı ülkelerde oldukça hayat kurtarıcı olacak bir uygulama da Rail Planner. Bazı Avrupa şehirlerinde hem şehir içi hem de şehirler ve hatta ülkeler arası ulaşımda en sık tercih edilen ulaşım seçeneklerinden biri de demiryolu. Tren saatlerini, güzergahları, aktarmaları çevrimdışı olarak dahi takip edebilirsiniz.

CITY MAPPER

Gittiğiniz şehirde aktif olan bütün ulaşım seçenekleri ile senkronize olabilen City Mapper ile ulaşmak istediğiniz yere en kolay ve hızlı nasıl ulaşabileceğiniz öğrenebilirsiniz. Bunun için uygun olan taşıtı, aktarma ya da yürüme mesafesi bulunup bulunmadığı ve ücret bilgisinin ne olduğu gibi detayları öğrenebilirsiniz.

PİRİ

Bu uygulama hem yurtiçinde hem de yurtdışında yer alan belli başlı şehirleri keşfe çıkarken size rehber olacak bir uygulama. Harita ve yönlendirmelerle şehir turu yapmanızı mümkün kulan Piri, keşfe çıktığınız mekana uygun müzik ve hikayelerle sizi özel bir ambiyansa davet edecek bir uygulama. 

AROUNDME

Yurtdışında ve hiç aşina olmadığınız bir çevrede duyabileceğiniz acil ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı bir uygulama AroundMe. Eczane, hestane, restoran gibi konumunuza en yakın seçenekleri bulabilirsiniz.

Similar Posts